Leer meer over SEO via een cursus of trainingsprogramma

online opleidingen voor seo

 • Bijgewerkt met de nieuwste SEO-technieken en strategieën
 • Bevat praktische oefeningen en casestudy’s voor hands-on leren
 • Biedt gepersonaliseerde feedback en ondersteuning van ervaren instructeurs
 • Behandelt een breed scala aan onderwerpen, waaronder Onsite en Offsite SEO
 • Biedt toegang tot exclusieve tools en bronnen voor het optimaliseren van websites

Inhoudsopgave

Online cursus die jouw website SEO maakt

Leer SEO in het Nederlands met onze trainingen.

Verbeter de zichtbaarheid van uw website in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo! Ons uitgebreide programma omvat alles, van inzicht in hoe zoekmachines werken tot specifieke technieken voor zoekwoordonderzoek en on-page optimalisatiestrategieën.

We verdiepen ons ook in off-page optimalisatietactieken zoals linkbuilding en lokale marketingstrategieën. Of je nu een beginner bent die de basis van SEO wilt leren of een ervaren marketeer bent die je vaardigheden wil verbeteren, onze academie biedt waardevolle inzichten in dit steeds evoluerende veld. Onze stapsgewijze training met praktijkvoorbeelden en deskundige instructeurs helpen u de grondbeginselen van zoekmachineoptimalisatie te begrijpen en verbluffende resultaten te behalen.

Mis onze VIP-cursussen niet die algemene termen behandelen zoals affiliate marketing en prijsstructuren of begin met onze gratis cursussen voor een overzicht van wat SEO inhoudt. Met de juiste inspanning, tools en kennis kun je de top van SERP’s bereiken! Doe nu mee om online gevonden te worden.

Beheers zoekmachines met onze SEO-cursus

Als experts in zoekmachineoptimalisatie begrijpen we dat zoekmachines de sleutel zijn tot online succes. Ze stellen gebruikers in staat gemakkelijk te vinden wat ze zoeken door miljarden webpagina’s te indexeren en ze in een gerangschikte volgorde te presenteren op basis van hun relevantie voor de zoekopdracht van een gebruiker. Momenteel is Google de meest populaire zoekmachine met een marktaandeel van meer dan 90% wereldwijd.

In onze cursus leert u hoe deze complexe algoritmen werken en hoe u uw website kunt optimaliseren volgens best practices die door deze algoritmen zijn uiteengezet. Door onze stapsgewijze training te volgen, leert u hoe u de positie van uw website in de zoekresultaten van deze krachtige tool kunt verbeteren. Bovenaan deze resultaten verschijnen is cruciaal voor elke ondernemer die meer online zichtbaarheid en verkeer wil. Studies hebben aangetoond dat meer dan de helft van alle klikken naar een van de eerste drie organische (niet-betaalde) resultaten op de eerste pagina van Google gaat.

Daarom is het voor zowel beginnende als ervaren marketeers zo belangrijk om onze opleidingen goed te volgen. Naast Google zijn er tegenwoordig meerdere soorten zoekmachines beschikbaar, zoals Bing of Yahoo!. Sommige zijn gespecialiseerd in specifieke niches, zoals zoeken naar afbeeldingen, terwijl andere zich richten op lokale bedrijven of nieuwsartikelen. Op onze academie bieden we enkele van de beste trainingen als het gaat om het begrijpen van SEO-optimalisatietechnieken.

We houden rekening met elk element dat nodig is voor groei, inclusief zoekwoorddichtheid, websitestructuur, backlinks van andere sites, sociale signalen zoals delen en vind-ik-leuks, en vele andere. Ten slotte is het vooral belangrijk om te begrijpen hoe zoekmachines werken als u uw fysieke of online zakelijke inspanningen zichtbaar wilt maken voor een groot publiek! Met onze geweldige training op universitair niveau, speciaal ontworpen voor beginners tot gevorderden, kan iedereen leren hoe ze hun eigenaren kunnen helpen groeien door middel van toepasselijke termen en tools.

Zoekwoordonderzoek

Als expert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie kan ik u vertellen dat zoekwoordonderzoek een van de belangrijkste stappen is om de positie van uw website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) te verbeteren. Het gaat om het identificeren van de juiste combinatie van zoekwoorden die aansluiten bij uw zakelijke doelen en doelstellingen.

Door dit te doen, kunt u uw inhoud optimaliseren om hoog in SERP’s te scoren en meer bezoekers naar uw site te trekken. Om te beginnen met zoekwoordenonderzoek, brainstormt u over een lijst met mogelijke zoekwoorden die betrekking hebben op uw cursus of branche. U kunt ter inspiratie ook de functie voor automatisch aanvullen van Google of gerelateerde zoekopdrachten onderaan SERP’s gebruiken.

Deze stap is vooral belangrijk voor beginners die net beginnen met hun online marketinginspanningen. Zodra u een lijst met potentiële zoekwoorden heeft, is het tijd om effectief zoekwoordonderzoek uit te voeren met behulp van verschillende tools zoals Google Keyword Planner of SEMrush. Deze tools bieden waardevolle inzichten in welke zoekwoorden het waard zijn om te targeten op basis van hun relevantie en winstgevendheid.

Ze helpen u ook te begrijpen waar uw doelgroep online naar zoekt, zodat u uw inhoud hierop kunt afstemmen. Vergeet long-tail-zoekwoorden niet bij het uitvoeren van zoekwoordonderzoek – dit zijn specifieke woordgroepen die mogelijk lagere zoekvolumes hebben, maar hogere conversieratio’s vanwege hun specificiteit. Zo zou ‘beste SEO-cursus voor beginners’ worden beschouwd als een longtail-zoekwoord in vergelijking met alleen ‘SEO-cursus’.

Door deze specifieke termen op te nemen in uw inspanningen voor inhoudsoptimalisatie, vergroot u de kans dat u wordt gevonden door degenen die precies zoeken naar wat u aanbiedt. Samenvattend is effectief zoekwoordonderzoek cruciaal als je de vindbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google wilt verbeteren.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en gebruik te maken van beschikbare trainingen van onze academie of andere onderwijsaanbieders; bedrijven kunnen in de loop van de tijd groeien terwijl ze verbluffende resultaten opleveren!

Website beter zichtbaar maken in zoekmachine Google

Verbeter de zichtbaarheid en positie van uw website op pagina’s met resultaten van zoekmachines (SERP’s) met on-page optimalisatietechnieken. In dit gedeelte bespreken we de belangrijkste strategieën voor het optimaliseren van elementen zoals title-tags, metabeschrijvingen, header-tags, inhoud en interne links om meer verkeer naar uw site te leiden.

Begin met het optimaliseren van uw title-tags – HTML-elementen die de titel van een webpagina definiëren en verschijnen als klikbare koppen in zoekresultaten. Het opnemen van relevante zoekwoorden in deze tags kan hun relevantie voor specifieke zoekopdrachten vergroten en de doorklikratio’s verbeteren.

Metabeschrijvingen geven een korte samenvatting van wat gebruikers van een bepaalde webpagina kunnen verwachten en vormen een integraal onderdeel van elke effectieve SEO-strategie. Overtuigende metabeschrijvingen met relevante zoekwoorden kunnen gebruikers verleiden om vanuit SERP’s door te klikken naar uw site. Header-tags geven de structuur en hiërarchie van inhoud binnen een webpagina aan, waardoor het voor zowel gebruikers als zoekmachines zoals Google gemakkelijker wordt om de organisatie ervan te begrijpen.

Correct gebruik van header-tags verbetert de gebruikerservaring en helpt zoekmachines de context en relevantie van elk stuk inhoud beter te begrijpen. Inhoudsoptimalisatie omvat het creëren van inhoud van hoge kwaliteit die waarde biedt aan lezers, terwijl relevante zoekwoorden op natuurlijke wijze in de tekst worden opgenomen. Interne koppelingsstrategieën, zoals het koppelen van gerelateerde pagina’s binnen uw website, kunnen ook helpen de algehele autoriteit te vergroten en tegelijkertijd de navigatie voor bezoekers te verbeteren.

Door deze bewezen technieken volgens onze trainingsprogramma’s te implementeren, bent u goed gepositioneerd voor succes in het competitieve online landschap van vandaag! En als u geïnteresseerd bent in hoe best practices specifiek van toepassing zijn op uw zaak, bieden we VIP-training waar u persoonlijk advies kunt krijgen van onze experts. Wacht niet langer – begin vandaag nog met het nemen van stappen naar hogere posities in zoekmachineoptimalisatie!

Optimale offsite in linkbuilding

Verbeter de positie van uw website in zoekmachines met off-page optimalisatietechnieken. Dit omvat linkbuilding, waarbij backlinks van hoge kwaliteit van andere sites aan zoekmachines signaleren dat uw inhoud waardevol en relevant is. Gastbloggen, het bouwen van gebroken links en het bereiken van influencers zijn effectieve strategieën om deze backlinks te verkrijgen.

Promotie via sociale media speelt ook een cruciale rol bij het vergroten van de zichtbaarheid bij potentiële klanten. Door deze technieken naast optimalisatiepraktijken op de pagina te implementeren, kunnen bedrijven de online zichtbaarheid aanzienlijk vergroten en meer verkeer en conversies genereren. Maakt u zich geen zorgen als dit overweldigend klinkt – onze SEO-cursus behandelt alle basisprincipes, zodat zelfs beginners hun online aanwezigheid effectief kunnen optimaliseren!

Technische SEO

Verbeter de positie van uw website in zoekmachines met technische SEO. Dit omvat het optimaliseren van de sitesnelheid, mobielvriendelijkheid en andere elementen die van invloed zijn op de prestaties. Trage laadtijden kunnen de gebruikerservaring negatief beïnvloeden en leiden tot hogere bouncepercentages, terwijl een mobielvriendelijke website essentieel is voor goede rankings op SERP’s.

Om de sitesnelheid te optimaliseren, moet u ervoor zorgen dat header-tags, gestructureerde gegevensopmaak, XML-sitemaps, canonieke URL’s en meer correct worden gebruikt. Mobielvriendelijkheidstesten zorgen voor correcte weergave op verschillende schermformaten/resoluties. Onze academie biedt uitgebreide training in SEO-technieken op beginnersniveau en geavanceerde strategieën zoals affiliate marketing.

Investeren in deze waardevolle vaardigheden loont door u te helpen hogere posities te scoren op Google-zoekopdrachten die worden uitgevoerd door potentiële klanten die op zoek zijn naar bedrijven zoals het uwe! Schrijf u vandaag nog in voor een van onze cursussen om uw online zichtbaarheid en zakelijk succes in de loop van de tijd te vergroten!

Lokale SEO

Voor bedrijven die zich richten op lokale klanten of actief zijn in specifieke geografische gebieden, is optimalisatie voor lokale SEO cruciaal. Als expert op het gebied van zoekmachineoptimalisatie begrijp ik het belang van deze strategie en hoe deze u kan helpen meer potentiële klanten naar uw website te trekken.

Een belangrijk aspect van lokale SEO is Google My Business (GMB) optimalisatie. Onze training leert u hoe u deze gratis tool van Google kunt gebruiken om de online aanwezigheid van uw bedrijf te beheren op verschillende platforms, zoals zoekresultaten en kaarten. Om uw GMB-vermelding te optimaliseren, is het essentieel ervoor te zorgen dat alle informatie over uw bedrijf nauwkeurig en up-to-date is, inclusief details zoals uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer (NAP), openingstijden, website-URL enz. kwaliteitsfoto’s van uw producten of diensten kunnen ze ook aantrekkelijker maken voor potentiële klanten.

Een ander belangrijk aspect van lokale SEO is het opbouwen van citaten van andere gerenommeerde websites zoals directories of beoordelingssites zoals Yelp of TripAdvisor. Deze citaten helpen bij het vaststellen van de geloofwaardigheid en autoriteit van uw bedrijf in de ogen van zowel gebruikers als zoekmachines. Naast deze tactieken die in onze beginnersacademie worden onderwezen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het online promoten van hun eigen bedrijf met optimalisatietechnieken, zijn er verschillende andere strategieën die u kunt gebruiken om uw lokale SEO-ranking te verbeteren, zoals het maken van locatiespecifieke inhoud op uw website; geo-gerichte trefwoorden gebruiken in title-tags, metabeschrijvingen enz.; worden vermeld in relevante branchespecifieke mappen; door klantenrecensies enz. aan te moedigen.

Door deze tactieken effectief te implementeren in een algemene digitale marketingstrategie, kunnen zelfs beginners zonder voorkennis leren hoe ook zij kunnen concurreren met grotere bedrijven die grotere budgetten hebben, maar zich misschien niet concentreren op hun lokale SEO-inspanningen! Met onze geweldige cursus waarin alle noodzakelijke elementen worden verzameld die nodig zijn voor effectieve optimalisatie, inclusief praktische voorbeelden van leveranciers, raden we in het bijzonder zelfbeheer aan in plaats van uitbesteding, zodat eigenaren controle houden over hun prijsstructuur en groeien in een tempo waarin ze zich prettig voelen.

Wacht niet langer en begin aan de reis naar hogere posities in zoekmachines en meer inkomend verkeer! Volg vandaag nog onze stapsgewijze training en zie verbluffende resultaten binnen slechts een paar maanden. En als je onderweg vragen of opmerkingen hebt, staat onze VIP-e-mailondersteuning altijd klaar om je te helpen op weg naar succes!

Succes meten met analysetools

Om het succes van een marketingcampagne, inclusief een SEO-strategie, te meten, is het noodzakelijk om gegevens in de loop van de tijd bij te houden. Hiermee kunt u bepalen of u al dan niet vooruitgang boekt in de richting van uw doelen. Gelukkig zijn er veel uitstekende analysetools beschikbaar die u kunnen helpen de effectiviteit van uw SEO-strategie te meten.

Een van die tools is Google Analytics, dat waardevolle inzichten biedt in websiteverkeer en gebruikersgedrag. Met Google Analytics kunt u statistieken bijhouden zoals paginaweergaven, bouncepercentage, gemiddelde sessieduur en meer. U kunt ook het bijhouden van conversies instellen om te zien hoeveel bezoekers specifieke acties op uw site uitvoeren, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop.

Een andere handige tool voor het meten van SEO-succes is SEMrush. Dit alles-in-één digitale marketingplatform biedt functies zoals zoekwoordonderzoek en het volgen van posities waarmee u uw posities in zoekmachines in de loop van de tijd kunt volgen. Het biedt ook inzicht in belangrijke analyses, zodat u kunt zien hoe goed ze presteren in vergelijking met uw eigen site. Andere populaire analysetools zijn Moz Pro en Ahrefs, die vergelijkbare functies bieden voor het monitoren van websiteprestaties en het verbeteren van de zichtbaarheid van zoekmachines.

Bij het gebruik van deze tools om succes met een SEO-strategie te meten, is het belangrijk om in gedachten te houden welke statistieken het belangrijkst zijn op basis van de campagnedoelen. Als bijvoorbeeld het vergroten van organisch verkeer een doel was, dan zou het kijken naar het totale aantal sessies uit organische bronnen de belangrijkste statistiek zijn, terwijl als het genereren van leads een doel was, het kijken naar conversies van ingevulde formulieren de belangrijkste statistiek zou zijn. Concluderend is het meten van succes met analysetools essentieel voor elke succesvolle cursus in zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Door gedurende maanden regelmatig relevante statistieken te monitoren, kunnen bedrijven op gegevens gebaseerde beslissingen nemen over hun online aanwezigheid, waardoor ze dichter bij het bereiken van de gewenste resultaten komen! Als je meer wilt weten over scoren met website-optimalisatie en meer wilt weten over de principes van zoekmachine-optimalisatie, volg dan onze gratis cursussen op onze academie die speciaal zijn ontworpen voor beginners die hun vaardigheden op het gebied van zoekmachinemarketing willen vergroten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft over de prijzen van onze VIP-cursussen of als u meer wilt weten over hoe wij u kunnen helpen bruikbare kennis op te doen!

 • Experts zeggen dat een goede SEO-cursus de basisprincipes van zoekmachineoptimalisatie moet behandelen, inclusief zoekwoordonderzoek, on-page optimalisatie, linkbuilding en analyse.
 • Nieuwkomers kunnen verwachten te leren hoe belangrijk het is om inhoud van hoge kwaliteit te maken die relevant is voor hun doelgroep en is geoptimaliseerd voor zoekmachines.
 • Ze moeten ook weten hoe ze zoekwoordonderzoek moeten uitvoeren met behulp van tools zoals Google Keyword Planner of SEMrush om de meest waardevolle zoekwoorden voor hun website te identificeren.
 • Experts raden aan om te leren over optimalisatietechnieken op de pagina, zoals het optimaliseren van title-tags, metabeschrijvingen, header-tags en alt-tekst voor afbeeldingen om de zichtbaarheid in zoekresultaten te verbeteren.
 • Linkbuilding is een ander belangrijk aspect van SEO waar nieuwkomers meer over kunnen verwachten. Dit omvat het begrijpen van verschillende soorten links (zoals intern versus extern) en strategieën om ze te verwerven (zoals gastbloggen of het bouwen van verbroken links).
 • Analytics zijn cruciaal voor het meten van het succes van een SEO-campagne. Nieuwkomers moeten voorbereid zijn om te leren hoe ze tools zoals Google Analytics of Moz Pro kunnen gebruiken om verkeersbronnen, gebruikersgedrag en andere belangrijke statistieken bij te houden.
 • Ten slotte benadrukken experts het belang om op de hoogte te blijven van veranderingen in zoekalgoritmen en best practices. Een goede SEO-cursus zorgt voor permanente educatie over deze onderwerpen, zodat nieuwkomers kunnen doorgaan

Contact seo cursus

Maartensbreetstraat 35
1752AG St. Maartensbrug

KVK: 82570485
BTW: NL003716548B39